Mini tarty z truskawkami

4.5 (147 ocen)

Świetne połączenie kruchego ciasta z kokosowym budyniem i świeżymi truskawkami.

Składniki:

  • 100g mąki pszennej
    100g mąki krupczatki
    100g zimnego masła
    szczypta soli
    2 łyżki cukru pudru
    1 jajko

    Budyń:
    1 budyń waniliowy
    1/2l mleka
    3 łyżki wiórków kokosowych

    ok 200g truskawek
    łyżka wiórków kokosowych
    czekoladowe serduszka
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Tartaletki Desery Ciastka

Mini tarty z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zimne masło posiekać z suchymi składnikami, wbić jajko i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Foremki na mini tarty posmarować masłem i wylepić ciastem. Ponakłuwać widelcem i piec ok 15 minut do zarumienienia w 180 stopniach. Wyjąć z foremek i ostudzić.
  • 2. Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodając wiórki kokosowe. Jeszcze gorącym napełnić tartaletki, ostudzić.
  • 3. Truskawki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Ułożyć dookoła ciastek i udekorować wiórkami i serduszkami z czekolady.

Porady

Z tego przepisu wyszło mi 6 tartaletek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Czekolada Truskawki Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować