Mini tarty z mascarpone i truskawkami

4.5 (198 ocen)

pyszne ciastka z kremem i owocami

Składniki:

  • Ciasto kruche: na 6 sztuk o śr. 10 cm
    200 g mąki
    ½ kostki margaryny
    ½ szkl. cukru
    1 jajko
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    Krem:
    200 g serka mascarpone,
    200 g śmietany 36 %,
    3 łyżki cukru pudru,
    1 usztywniacz do śmietany
    Dodatkowo:
    10 truskawek, galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartaletki Desery

Mini tarty z mascarpone i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy. Chowamy do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowujemy, wylepiamy foremki wraz z bokami. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach.
  • 2. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier wymieszany z usztywniaczem, na końcu dodajemy serek i lekko mieszamy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego, napełniamy tartaletki. Truskawki kroimy w plastry, układamy na kremie, można polać galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować