Mini serniczki z ricottą i figą

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Serniczki idealne! Nikt nie przejdzie obok nich obojętnie, a już gdy skosztuje...pychota!

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ser ricotta: 500 gramów
    - figa: 8 sztuk
    - cukier: 0.75 szklanki
    - budyń waniliowy: 1 opakowanie
    - Jajko: 3 sztuki
    - skorka z cytryny: 1 sztuka
    - herbatniki kakaowe: 10 sztuk
    - masło: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Mini serniczki z ricottą i figą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mini serniczki z ricotą i figą 1. - Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać.
    - Papier do pieczenia pociąć na kwadraty, wyłożyć nimi blachę do mufinek.
    - Nałożyć masę herbatnikową, ubić ją na dnie - ja użyłam szklanki dopasowanej dnem do otworów w blasze i mocno uciskając dopasowałam masę do spodu babeczek. Wstawić do lodówki.
  • Mini serniczki z ricotą i figą 2. - Ser zmiksować z cukrem pudrem, dodawać po jednym jajku i miksowac dalej.
    - Dodać budyń i skórkę z cytryny. Wyłożyć masę serową na herbatnikową.
    - Piec 15 minut w temp. 180 st.C, po czym wyjąć i położyć figi nacięte na krzyż.
    - Piec jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Figi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować