Mini pączki z ricottą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jedne z najlepszych pączków. Ich smak podobny jest do gniazdek hiszpańskich. Delikatne, miękkie i wilgotne ciasto które zachwyci każdego. Ich przygotowanie jest banalnie proste, można zrobić je tylko przy pomocy łyżki lub trzepaczki. Do koniecznego powtórzenia :)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g ricotty

    2 duże jajka

    1 łyżeczka wódki lub rumu

    1 czubata łyżka cukru

    1 płaska łyżeczka sody

    1 szklanka mąki

    olej do smażenia

    cukier puder do posypania po wierzchu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Pączki Ser

Mini pączki z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wyłożyć ricottę, dodać jajka, wódkę, dobrze wymieszać. Wsypać cukier, sodę i mąkę, jeszcze raz wymieszać.
  • 2. Na niedużej patelni rozgrzać olej na ok. 2-3 cm głębokości. Dobrze rozgrzać, nabierać ok. 3/4 łyżeczki, zsuwać drugą łyżeczką prosto na patelnię. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • 3. Wyjmować na papierowy ręcznik do odsączenia. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ricotta Sery Ser biały Soda oczyszczona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować