Mini Serniczki

4.51 (186 ocen)

W sam raz na jeden kęs

Składniki:

  • spód:
    - 100 g masła lub margaryny
    - 125g herbatników

    Sernik:
    - 500g sera do sernika
    - 1/2 szklanki cukru
    - 1 cukier waniliowy
    - 2 jajka
    - 1 budyń waniliowy
    - 1/2 szklanki mleka
    - 1/4 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mini serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód: Herbatniki pokruszyć i wymieszać ze stopionym masłem. tak przygotowaną masą wypełnić spody papilotek
  • 2. sernik: Ser utrzeć z cukrami, mlekiem, olejem, budyniem waniliowym, żółtkami na gładką masę, wymieszać z ubitą z białek pianą. Nakładać po 2 łyżki do papilotek i upiec w 200 stopniach przez ok 30 minut

Porady

Z podwojonej porcji składników na sernik można upiec na dużej blaszce na spodzie kruchym, wtedy pieczemy godzinę w 180 stopniach

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować