Mini roladki w sosie pomidorowym

5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pomysł na podanie schabowych w innej formie. Uwielbiam smak keczupu i pomidorów.

Składniki:

  • 500 g schabu
    150 g pieczarek
    Sól
    Pieprz
    1 szklanka bulionu
    0,5 łyżeczki chilli
    0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
    0,5 szklanki keczupu
    2 łyżki natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mini roladki w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem (jak na schabowe). Każdy płat dzielimy na paski ok. 5 cm. Przyprawiamy solą i pieprzem. Zwijamy w roladki. Mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy i podlewamy bulionem oraz keczupem. Doprawiamy chili i ostrą czerwoną papryką oraz dodajemy natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Notka redakcyjna

PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować