Mini pomidorki i papryczki faszerowane ryżem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię mojej Urszulce przemycać w taki sposób warzywa :) A dzieci, które są niejadkami zapewne skuszą się chociaż na mięsko podane w taki sposób.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g mięsa mielonego
    100 g ugotowanego ryżu
    1 małe jajko
    przyprawy
    kilka pomidorków koktajlowych
    kilka mini papryczek

    Długie patyczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Koktajl Przekąski

Mini pomidorki i papryczki faszerowane ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso doprawiamy i dodajemy 1 jajko. Mieszamy.
  • Mięsko z ryżem 2. Dodajemy ugotowany ryż i delikatnie mieszamy.
  • pomidorki 3. Pomidorki i papryczki oczyszczamy z miąższu.
  • Pomidorki i papryczki 4. Tak wydrążone warzywa nadziewamy farszem i przekłuwamy długa wykałaczką do szaszłyków po to aby było nam łatwiej kłaść na blaszkę.
  • Pomidorki i papryczki 5. Tak przygotowane pomidorki i papryczki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut.
  • Pomidorki i papryczki po upieczeniu 6. Po 30 minutach wyjmujemy i zdejmujemy skórki z warzyw, które bardzo ładnie odchodzą.

Porady

Jeśli dziecko nie zje warzyw, to chociaż z apetytem będzie wyjadać mięsko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Mięso Papryka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować