Faszerowane papryczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Ulubione faszerowane papryki mojej rodziny. Podłużne papryki z farszem z ryżu, natki pietruszki i pieczarek. Można je upiec, usmażyć lub grillować.

  • 45 min

Składniki:

  • papryka czerwona podłużna 3 szt
    ryż 1 woreczek
    natka pietruszki 0,5 pęczka
    pieczarki 10 dag
    masło 1 łyżka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tymianek do smaku
    ser żółty tostowy 4 plasterki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane papryczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki odkroić ogonki i wydrążyć gniazda nasienne. Ryż ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu.

    Pieczarki oczyścić pokroić w kostkę i usmażyć na maśle doprawiając je do smaku. Do usmażonych pieczarek dodać posiekaną natkę. Serek pokroić w kosteczkę dodać do pieczarek. Wsypać ugotowany ryż doprawić do smaku pieprzem, solą i tymiankiem. Wymieszać całość.

    Farsz wkładać do papryk.
    Papryki smażyć lub grillować aż będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Papryka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować