Mini pizze z borowikami na drożdżowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozpuścić w letnim mleku.Następnie wymieszać mąkę z solą i cukrem. Do mąki dać rozpuszczone drożdże i olej, wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na 8 równych części.Następnie rozwałkować każdą część na kształt koła,a brzegi pozaginać do środka
Szynkę pokroić w kosteczkę.Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni razem z borowikami.Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne i drobno pokroić. Każdą pizzerinkę posmarować w środku passatą pomidorową.Oprószyć przyprawami.Położyć po plastrze sera a następnie szzynkę, paprykę,i cebulę z czosnkiem i borowikami wymieszać i rozłożyć na pizzerinkach . Piec ok 10 min. w 200 stopniach.
Smacznego:)
Komentarze