Mini pizze z borowikami na drożdżowym cieście

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciasto wychodzi niesamowicie smaczne, a boki chrupiące.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    1,5 szkl. mąki
    1/2 szkl. letniego mleka
    24 g drożdży
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki cukru

    PONADTO:

    100 g szynki konserwowej
    8 plastrów żółtego sera
    1 cebula
    1 czosnek
    50 g borowików
    1 czerwona papryka
    czosnek granulowany
    6 łyżek passaty pomidorowej
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pizzerinki

Mini pizze z borowikami na drożdżowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pizze 1. Drożdże rozpuścić w letnim mleku.Następnie wymieszać mąkę z solą i cukrem. Do mąki dać rozpuszczone drożdże i olej, wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na 8 równych części.Następnie rozwałkować każdą część na kształt koła,a brzegi pozaginać do środka
    Szynkę pokroić w kosteczkę.Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni razem z borowikami.Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne i drobno pokroić. Każdą pizzerinkę posmarować w środku passatą pomidorową.Oprószyć przyprawami.Położyć po plastrze sera a następnie szzynkę, paprykę,i cebulę z czosnkiem i borowikami wymieszać i rozłożyć na pizzerinkach . Piec ok 10 min. w 200 stopniach.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Drożdże Sery Borowiki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować