Pyszna,prosta i efektowna przystawka z powodzeniem sprawdzi się na śniadanie lub kolację,będzie również idealnym dodatkiem do żurku lub białego barszczu.
Mini tarty z białą kiełbasą i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać majonez,chrzan i sól do smaku,wymieszać.
Kiełbasę wyjąć z osłonek i wymieszać z musztardą.
2.Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i wyciąć 8 kółek o średnicy 10 cm,przygotowanymi kółkami wypełnić dno i brzegi wysmarowanych masłem foremek na tartaletki.
Następnie wyłożyć porcję masy kiełbasianej zrobić w niej lekkie wgłębienie i włożyć do niego porcję masy jajecznej.
Wierzch udekorować paseczkami pozostałego ciasta.
Gotowe mini tarty ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni c i piec około 20-25 minut.
Komentarze