Mini tarty z białą kiełbasą i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna,prosta i efektowna przystawka z powodzeniem sprawdzi się na śniadanie lub kolację,będzie również idealnym dodatkiem do żurku lub białego barszczu.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie cista francuskiego(około 250 g)
    3 surowe białe kiełbasy
    3 jajka
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka tartego chrzanu
    sól
    foremki do pieczenia tartaletek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mini tarty z białą kiełbasą i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać majonez,chrzan i sól do smaku,wymieszać.
    Kiełbasę wyjąć z osłonek i wymieszać z musztardą.
  • 2. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i wyciąć 8 kółek o średnicy 10 cm,przygotowanymi kółkami wypełnić dno i brzegi wysmarowanych masłem foremek na tartaletki.
    Następnie wyłożyć porcję masy kiełbasianej zrobić w niej lekkie wgłębienie i włożyć do niego porcję masy jajecznej.
    Wierzch udekorować paseczkami pozostałego ciasta.
    Gotowe mini tarty ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni c i piec około 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować