Mini drożdzówki z budyniem malinowym i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie rozczynu .
Do letniego mleka dodajemy pokruszone Drożdże oraz make i cukier , mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 10 minut.
2.Budyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu dodajemy 1 łyżkę cukru.
Odstawiamy do wystudzenia
3.W garnuszku podgrzewamy mleko oraz cukier i masło .
4.Do miski dodajemy same żółta, i dodajemy letnie mleko z cukrem i masłem oraz nasz rozczyn na koniec mąkę wyrabiamy hakiem do ciast drożdżowych. Przez chwilę. Musi ładnie odchodzić od miski .
Wyrobione ciasto przykrywamy odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 45 minut .
5.W wolne chwili robimy kruszonkę wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy i odstawiamy
6.Gotowe ciasto rozwałkowujemy na około 1 cm i szklaną wykrawamy koła forujemy drozdzówki a w środku robimy dołek szklanka lub ręcznie, smarujemy białkiem kładziemy budyń i kruszonkę.
7.Piekarnik nagrzewamy .
Wstawiamy nasze drozdzówki
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach
Smacznego
Komentarze