Przegryzka która wciąga.Migdały chociaż są prażone w dużej ilości soli nie są słone.Będą doskonałym prezentem, wystarczy zapakować je w torebeczkę celofanową.Pasują do piwa i wina.
Migdały w soli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Migdały zalewamy wrzątkiem odczekujemy chwilę i obieramy ze skóry.
2.Za pomocą ręcznika papierowego obsuszamy.
3.Do naczynia żaroodpornego wsypujemy migdały i zasypujemy je solą (ja na 20 dag migdałów dałam ok 40 dag soli) mieszamy ze sobą.
4.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni i trzymamy, aż do zarumienienia się migdałów, kilka razy mieszając w trakcie pieczenia.
Wyjmujemy, lekko studzimy i przerzucamy migdały na sito aby pozbyć się nadmiaru soli.
Komentarze