Migdały w soli

4.46 (153 ocen)

Przegryzka która wciąga.Migdały chociaż są prażone w dużej ilości soli nie są słone.Będą doskonałym prezentem, wystarczy zapakować je w torebeczkę celofanową.Pasują do piwa i wina.

Składniki:

  • migdały

    sól
Wystaw ocenę:

4.46 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Migdały w soli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały zalewamy wrzątkiem odczekujemy chwilę i obieramy ze skóry.
  • 2. Za pomocą ręcznika papierowego obsuszamy.
  • 3. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy migdały i zasypujemy je solą (ja na 20 dag migdałów dałam ok 40 dag soli) mieszamy ze sobą.
  • 4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni i trzymamy, aż do zarumienienia się migdałów, kilka razy mieszając w trakcie pieczenia.

    Wyjmujemy, lekko studzimy i przerzucamy migdały na sito aby pozbyć się nadmiaru soli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować