Pstrąg w soli

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszna i zdrowa ryba przygotowana w ten sposób pozostaje niesamowicie soczysta i aromatyczna.

  • 45 min

Składniki:

  • • 1 pstrąg
    • 1 kg soli
    • woda- ile zabierze sól
    • sól do smaku
    • pieprz
    • cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Pstrąg w soli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie solnej panierki 1. Do soli dolewamy stopniowo tyle wody, by powstała nam konsystencja mokrego piasku.
  • przygotowanie ryby 2. Oczyszczonego pstrąga solimy i pieprzymy od środka. Wkładamy do środka plastry cytryny. . Na piekarnikowej blasze wykładamy podwójną warstwę foli aluminiowej. Na folię wykładamy połowę soli, robimy z niej pierzynkę dla ryby. Na soli układamy pstrąga,
  • przygotowanie ryby 3. Obkładamy go pozostałą solą, tak by cała ryba była szczelnie zamknięta.
  • pstrąg 4. Folią zamykamy rybę i wstawiamy ją do piekarnika na ok. 30-40 minut, 180 stopni, termoobieg. Ryba jest bardzo soczysta i delikatna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować