REKLAMA

Scones

wyświetlono: 237 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Kruche, delikatne, maślane scones, czyli przysmak mający swoje korzenie w kuchni angielskiej.

opublikowany: 16.09.2013
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób

Składniki:

  • - 125g mąki (pół na pół żytnia i pszenna)
    - 1 małe jajko
    - 50ml mleka
    - 25g masła
    - 25g cukru pudru
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, a następnie rozetrzeć z masłem.
  • 2. ajko ubić i dodać tyle mleka, aby otrzymać 70ml mieszanki. Dodać 2/3 składników mieszanki do suchych składników. Szybko zagnieść, w razie potrzeby dodać odrobinę mąki lub masy jajecznej.
  • 3. Rozwałkować ciasto na grubość ok. 1,5cm, wycinać szklanką okrągłe bułeczki, a ich wierzchu rozsmarować masę jajeczną. Włożyć scones do nagrzanego do 220*C i piec 10-12 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Bilcia 142603700_1593156007553903_5571142881001482249_n

Angielskie scones

Pyszne małe maślano-mleczne bułeczki , które są tradycyjnym "daniem" do śniadania lub herbatki w Anglii.

kategoria: Pieczywo bułki opublikowany: 20.09.2013 | wyświetlono: 8929 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 2
Dodane przez: Kjopka Kjopka

Bułeczki Scones

Przepis pochodzi z kuchni angielskiej.

kategoria: Pieczywo Desery opublikowany: 09.01.2013 | wyświetlono: 422 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE