Mielone z młodą kapustą i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zwykłe mięso mielone, a tyle daje nam kulinarnych możliwości, wcale nie musi wiać nudą Urozmaiciłam je poszatkowaną młodą kapustką i pęczkiem świeżego koperku, by nie zagłuszyć delikatnego smaku do doprawienia nie używamy żadnych ziół, a tylko sól i pieprz.

  • 30 min

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa z łopatki lub szynki
    2 duże jajka
    ¼ sztuki młodej kapusty
    pęczek świeżego koperku
    1 mała cebula
    3 łyżki bułki tartej
    sól morska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
    bułka tarta do obtoczenia
    olej kokosowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Mielone z młodą kapustą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1wp33vh 1. Kapustę i koperek, myjemy, osuszamy, drobniutko siekamy na desce nożem, łączymy w misce z mielonym mięsem, oraz drobno posiekaną cebulą, wbijamy jajka, wsypujemy sól i pieprz, dodajemy bułkę tartą, masę dokładnie wyrabiamy.
  • image-0ukuhs4 2. Formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na czubatej łyżce oleju kokosowego.
    Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować