Łazanki z kiełbasą, młodą kapustą i koperkiem

4.49 (164 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Jeśli lubicie łazanki gwarantuję, że ta wersja zasmakuje Wam bardziej niż klasyczna. Idealny, wiosenno-letni obiad:).

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 duża główka młodej kapusty
    700g kiełbasy
    500g makaronu łazanki
    3 młode marchewki
    2 młode cebule
    1 pęczek koperku
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki masła
    vegeta
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z kiełbasą, młodą kapustą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy niezbyt drobno. Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki, koperek drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w kostkę.
  • 2. W garnku (niekoniecznie z grubym dnem) rozpuszczamy masło. Przekładamy kapustę, od razu zalewamy szklanką wody. Posypujemy vegetą. Dodajemy kiełbasę. Dusimy przez około 30-45 minut aż kapusta będzie miękka. Na koniec dodajemy koncentrat, makaron łazanki ugotowany zgodnie z przepisem na opakowani. Doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Makaron Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować