Zupa z młodą kapustą i koperkiem

4.5 (142 ocen)

  • 40 min

Sezon na młoda kapustę trwa. Trzeba więc korzystać. do tego młode ziemniaki oraz koperek. Polecam!

  • 40 min

Składniki:

  • * porcja rosołowa bądź kawałek żeberek wieprzowych
    * 2 marchewki
    * pietruszka
    * 4 młode ziemniaki
    * pół główki młodej kapusty
    * sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
    * koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodą kapustą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, dolać wody do ranka i zagotować razem z przyprawami. Wrzucić pokrojoną marchewkę oraz startą na tarce o dużych oczkach pietruszkę. Kapustę poszatkować, ziemniaki pokroić w kostkę, dodać całość do zupy. Przyprawić do smaku. Posypać koperkiem. Czasami dodaję jeszcze łyżkę bądź dwie śmietanki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować