Mielone w sosie meksykańskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Takie mielone również mogą zagościć na świątecznym stole, jako dodatkowe danie. Wykonasz je w zaledwie 30 minut, a smak tak przygotowanych kotletów rozpływa się w ustach. Kolacje karnawałowe, imprezy to jest danie, którego właśnie szukasz. Spróbuj przekonaj się Sama.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 cebula
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
    • Sól
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 2 łyżki śmietany 12%
    • Olej do smażenia
    • 1040 g sosu meksykańskiego w słoiczku
    • 480 g czerwonej fasolki w puszce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Mielone w sosie meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułkę tartą i wlewam śmietanę. Wyrabiam masę mięsną, formuję okrągłe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.
  • sos 2. Do garnka wlewam sosy, dodaję fasolkę odlaną z zalewy i gotuję.
  • kotlety 3. Sosem polewam kotlety.
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować