Mielone w sosie cebulowym

3.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Znudziły Ci się tradycyjne mielone, szukasz nowych smaków, mam coś dla Ciebie. Kotlety mielone podane z cebulką, która jest zdrowa, idealna na jesienne dni.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 całe jajko
    • 5 cebul
    • 1 łyżka majeranku
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • 3 łyżki bułki tartej+ do panierki
    • 2 łyżki śmietany 18%
    • Sól
    • pieprz
    • Olej do smażenia
    • 330 ml śmietany 30%
    • 1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Mielone w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. 1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję jedna obraną, drobno pokrojoną cebule, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewam śmietanę 18 % i wyrabiam masę mięsną.
    2. Z mięsa formuję okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju. Kotlety po usmażeniu przekładam na talerz
  • sos 2. 3. Pozostałe cebule obieram, kroję w krążki, smażę na tłuszczu od smażenia kotletów.
    4. Mąkę rozrabiam ze śmietaną 30% i wlewam do cebuli, chwilkę gotuję.
    5. Sos z cebulą łączę z mięsem
  • danie 3. 6.. Gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować