Mielone w cieście francuskim

4.5 (157 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne na ciepłą przekąskę lub obiad :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej
    1 puszka czerwonej fasoli
    2 cebule
    1 jajko
    3-4 ząbki czosnku
    1 kromka czerstwego chleba
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
    czarny sezam
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Mielone w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Chleb namoczyć. Fasolę odsączyć. Mięso wymieszać z cebulą, fasolą, jajkiem,  odciśniętym chlebem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Ciasto francuskie rozwinąć i wzdłuż dłuższego brzegu rozłożyć mięso mielone, zwinąć i pokroić na 5-centymetrowe kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto naciąć i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopi i piec około 30-40 minut, aż ciasto się zezłoci. Podawać na ciepło. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować