Blok mleczny

4.97 (156 ocen)

  • 60 min

Kruchy,smaczny, szybki deser dla małych i dużych łasuchów.

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g masła
    1/2 szklanki cukru
    1/4 szklani mleka
    250 g mleka w proszku
    6 herbatników
    6 biszkoptów
    100 g michałków białych
    4 batoniki princessa mleczna(małe)
Wystaw ocenę:

4.97 (156 ocen)

Blok mleczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło,cukier,mleko zagotować i gotować przez kilka minut na wolnym ogniu.
    Odstawić,wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać,aby nie powstały grudki.
    Dodać pokruszone herbatniki,biszkopty,cukierki michałki i batoniki princessa,ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy,wyłożonej papierem.Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować