Melitzanoburekakia

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zrolowane plastry bakłażana faszerowane serem feta autorstwa Dinitriosa Anastasopoulosa, szefa kuchni restauracji Santorini

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duże bakłażany pokrojone na podłużne plastry: 3 sztuki
    - sera feta: 300 gramów
    - twaróg: 200 gramów
    - szpinak świeży obgotowany: 400 gramów
    - mleko: 1 szklanka
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - koperek: 1 pęczek
    - bułka tarta: 2 szklanki
    - jajka: 3 sztuki
    - mąka pszenna: 200 gramów
    - olej: 0.5 litra
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Melitzanoburekakia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • logo 1. Plastry bakłażana smażymy w głębokim oleju, po usmażeniu wykładamy na papier chłonący tłuszcz. Po wystygnięciu nakładamy ok. 1 łyżeczkę farszu na plaster bakłażana i zwijamy w rolki, które następnie panierujemy w mące, jajku i bułce. Tak przygotowane porcje zamrażamy. Smażyć w głębokim tłuszczu bez rozmrażania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Sery Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować