Pierś z kurczaka rolowana z papryką i ogórkiem

4.99 (185 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomysł na roladki z ogórkiem, papryką i serem. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    4 plasterki żółtego sera
    1 czerwona papryka
    1-2 ogórki konserwowe
    4-8 plasterków wędliny (opcjonalnie)
    Musztarda
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (185 ocen)

Pierś z kurczaka rolowana z papryką i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyszczamy i razem z ogórkiem i żółtym serem kroimy w słupki.
    Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie przecinamy wzdłuż na cienkie plastry – otrzymamy 4 porcje, lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso doprawiamy solą oraz pieprzem i smarujemy musztardą. Następnie na każdą część kładziemy kilka kawałków papryki, ogórka i sera. Mięso rolujemy. Każdą roladkę owijamy dwoma plastrami szynki – w razie potrzeby można spiąć wykałaczką (ten etap można pominąć i przygotować roladki bez wędliny).
    Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na25-30minut. Początkowo z przykryciem, pod koniec pieczenia ściągną pokrywkę i piec do zarumienienia.
    Przygotowane roladki z kurczaka podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Papryka Pierś z kurczaka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować