Medaliony z polędwiczki wieprzowej duszone z cebulą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Proste dania nigdy nie zawodzą:). Dziś zapraszam na medaliony z polędwiczki wieprzowej z cebulą i pomidorową nutą smaku.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400g polędwiczki wieprzowej
    3 duże cebule
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    olej
    sól, pieprz, papryka słodka, majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Medaliony z polędwiczki wieprzowej duszone z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki kroimy w plastry o szerokości 2-3cm, rozbijamy je delikatnie dłonią, obsypujemy z dwóch stron solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Cebulę kroimy w piórka.
  • 2. Na rozgrzanym oleju, na mocnym ogniu obsmażamy polędwiczki z dwóch stron. Dodajemy cebulę, smażymy do zeszklenia, po czym wlewamy szklankę wody. Dusimy do jej odparowania.
  • 3. Na patelnię dodajemy koncentrat, mieszamy. Doprawiamy danie do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować