DUSZONE MEDALIONY Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ

2 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Propozycja na obiad.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 1 średnia polędwica wieprzowa
    * 2 ząbki czosnku
    * 1 łyżeczka bazylii
    * szczypta pieprzu
    * pół łyżeczki słodkiej papryki
    * mąka pszenna
    * olej rzepakowy
    * 2 ziarenka ziela angielskiego
    * 2 listki laurowe
    * 2 ziarna pieprzu
    * ugotowana kasza gryczana
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Duszone medaliony z polędwiczki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę wieprzową myjemy i kroimy na średniej grubości plastry. Następnie oprószamy mięso przyprawami z obydwu stron i wkładamy do lodówki na 30 minut. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni z tłuszczem. Następnie tak przygotowane mięso wrzucamy do garnka. Czosnek obieramy i kroimy w ćwiartki. Dorzucamy do mięsa wraz z ziarnami i liśćmi. Zalewamy całość wrzącą wodą i gotujemy do miękkości. Mięso podajemy z kaszą gryczaną i polewamy powstałym sosem własnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować