Mazurek kajmakowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Coraz bliżej święta…coraz bliżej święta… Choć pogoda za oknem wskazywałaby jednak inaczej Ale jednak tak , nadchodzą święta Wielkanocne i to już za 9 dni ! Proponuję więc Wam kochani czytelnicy prosty, szybki ale jakże smaczny mazurek kajmakowy .

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki:

    Ciasto:

    1 całe jajko

    1 żółtko

    1,5 szkl mąki

    125 g margaryny

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Dodatkowo:

    2 puszki masy kajmakowej

    mielone orzechy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Mazurek

Mazurek kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko,żółtko i poroszek do pieczenia. Całość wyrobić na jędrne ciasto ( można też wszystko wrzucić do malaksera)

    2. Silikonową formę do pieczenia wykładamy ciastem – boki robimy grubsze. I pieczemy 30 -40 min w 180 stopniach . Studzimy

    3. Masę kajmakową przekładamy do rękawa cukierniczego i robiąc dowolne ozdobienie nakładamy na ciasto.

    4. Zmielonymi orzechami dekorujemy mazurka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

mazurek kajmakowy

4 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

Mazurek kajmakowy

mariosylwia :-) Gorąco polecam (-: 1 min

To może cię zainteresować