Matiasy z marchewką

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Matiasy z marchewką możemy podać jako przystawkę lub do obiadu. Smakują bardzo dobrze zarówno z pieczywem jak i z ziemniakami. Polecam.

  • 4 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety matiasa
    1 średnia cebula
    1 duża marchewka
    garść rodzynek
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    1/2 szkl wody
    pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb

Matiasy z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy moczymy w wodzie około 2-3 godzin. Rodzynki zalewamy gorącą wodą. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce, następnie gotujemy około 10 minut.
    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju gdy będzie szklista, dodajemy ugotowaną marchewką i rodzynki smażymy razem przez 5 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wodę i przyprawy, chwilę razem smażymy. Matiasy kroimy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy naprzemiennie matiasy i przygotowane warzywa z rodzynkami. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować