Maślana ryba z bobem i fasolką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Patelnia rozmaitości tak powinna się nazywać. Wykorzystałam wędzoną rybę maślana która bardzo fajnie łączy się z boczkiem i warzywami. W sezonie kiedy warzyw mamy od wyboru do koloru nie można się ograniczać.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ryba wędzona maślana
    100 g makaronu czarnego nitki
    1/4 brokuła
    150 g fasolki szparagowej zielonej
    250 g bobu
    6 plastrów boczku wędzonego
    5 pomidorków koktajlowych
    sól pieprz
    masło klarowane
    natka pietruszki
    1/3 łyżeczki czubricy czerwonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dania z makaronem

Maślana ryba z bobem i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuje aldente. Fasolkę obieram wrzucam do gotującej i osolone wody i gotuję aldente, na końcu dodaję różyczki brokuła gotuję dwie minuty i wyłączam gaz. Brokuł dojdzie w gorącej wodzie. Bób też gotuję aldente, po ugotowaniu przelewam go zimną wodą i obieram z łupinek. Na patelni na maśle przesmażam boczek, dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone i rybę obraną. Całość jeszcze chwile smażę doprawiam czubricą, pieprzem. Mieszam z makaronem, dodaję brokuł, fasolkę, bób. Doprawiam jeszcze na końcu, posypuję natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Boczek Brokuły Fasola Makaron Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować