Marynowana cukinia z papryką

4.48 (172 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Warzywa w lekkiej i smacznej zalewie. Doskonałe do mięs, kanapek, a także jako przekąska lub jako dodatek do obiadu.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. cukinii [zielonej , żółtej]
    3 papryki czerwone
    1 cebula
    do każdego słoika:
    kilka ziaren gorczycy
    listek laurowy
    2 ziarna ziela angielskiego
    4 ziarna pieprzu
    Zalewa:
    1 litr wody
    1/2 szklanki octu 10%
    1 łyżka soli
    1 szklanka cukru
    Dodatkowo:
    słoiki
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowana cukinia z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki zalewy doprowadzam do zagotowania, studzę. Cukinię myję, kroję w plasterki, paprykę oczyszczam, kroję w kostkę. Cebulę obieram, kroję w talarki. Do słoików kładę po talarku cebuli, naprzemiennie paprykę i cukinię, przyprawy, zalewam zalewą. Słoiki zakręcam, pasteryzuję 15 minut, odwracam do góry dnem. Gdy ostygną wynoszę do spiżarki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marynata Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (198 ocen)

Cukinia marynowana

To może cię zainteresować