Marynowana biała ryba

0 (0 ocen)

  • 40 min

Biała ryba w wersji marynowanej. Nie smażona tylko gotowana na parze i zalana aromatyczną marynatą.

  • 40 min

Składniki:

  • • 3 filety z flądry lub innej ryby
    • sok z 1 cytryny
    • sól, biały pieprz
    Marynata
    • 1 szklanka octu
    • 4 szklanki wody
    • 3 łyżki cukru
    • 1 łyżka soli
    • 2 czerwone cebule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Marynowana biała ryba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Filety pokroić na 2-3 kawałki każdy, ułożyć na tacy, polać sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem.
    • Kawałki ryby ułożyć na sitku, które zawiesić nad garnkiem z gotującą się wodą, przykryć i gotować porcjami na parze przez 2 minuty.
    • Tak ugotowaną rybę ułożyć w szklanym naczyniu.
    • Cebulę obrać, pokroić w krążki i przełożyć rybę.
    • Zagotować składniki marynaty i przestudzoną zalać rybę. Wstawić do lodówki na 1 dzień.
    • Godzinę przed podaniem odlać marynatę.

Porady

Do tego dania można użyć każdą inną rybę o białym mięsie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flądra

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować