Marchewkowe kotlety schabowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zostają nam czasami schabowe i coś trzeba z nimi zrobić. Proponuję prosty, szybki i smaczny sposób.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • Jajko
    • Bułka do panierki
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • 1 słoik zasmażanej marchewki z groszkiem ( można zrobić samemu)
    • 15 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Marchewkowe kotlety schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Obtaczamy w mące pszennej.
  • jajko 2. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.
  • bułka 3. Panierujemy w bułce tartej.
  • kotlety 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • zasmażka 6. Nakładamy na każdy kotlet zasmażkę.
  • ser 7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch kotletów.
  • kotlety 8. Zapiekamy chwilkę do rozpuszczenia się sera.
    Kotlety gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować