Placuszki twarogowe

4.99 (153 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne, małe placuszki z serka twarogowego, które możemy podać na obiad lub kolację. Świetnie smakują polane musem owocowym. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 gram serka twarogowego
    1 jajko
    2 łyżki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    5 - 6 łyżek z czubkiem mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (153 ocen)

Zobacz również:

Placki Jajko

Placuszki twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki twarogowe 1. Serek twarogowy przekładamy do miski, mieszamy łyżką i dodajemy jajko, cukier i cukier waniliowy, ponownie mieszamy.
    Do masy twarogowej, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
    Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki, usmażone przekładamy na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu.
    Przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Jajka Mąka Olej Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować