• Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszny o każdej porze roku, nie tylko na święta.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 3 szklanki
    - kostka margaryny: 1 sztuka
    - jajka: 2 sztuki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - puszka masy makowej: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Makowiec Desery

Makowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki,margaryny,jajek,proszku i cukru zagnieść ciasto.
    Podzielić na dwie części.

    Jedną część ułożyć na blasze, nałożyć masę makową, wyrównać.
  • 2. Drugą część można uformować w długie wałki i ułożyć na masie makowej na styl szachownicy lub dowolnie wybrany.

    Piec 50-60 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

    UWAGA! Dobrym i smacznym pomysłem na dekoracje są obrane migdały ułożone w okienkach szachownicy :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować