Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą

4.5 (192 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie do przygotowania i smaczne danie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron 300 g,
    tuńczyk kawałki w oleju 2 szt,
    oliwki zielone 20 szt,
    mozzarella starta 100 g,
    pomidory krojone z puszki 1 op,
    sól,
    pieprz czarny mielony,
    bazylia,
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić, tuńczyka odsączyć, oliwki przekroić na pół. Na patelni podgrzać pomidory z puszki, dodać rozdrobnionego tuńczyka oraz oliwki. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Na koniec dodać makaron i ponownie dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać wiórkami mozzarelli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować