Makaron z tuńczykiem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zdrowa propozycja na obiad :)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 g makaronu pełnoziarnistego
    150 g brokuła
    100 g mrożonego groszku
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 jajko
    50 g jogurtu naturalnego
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżki posiekanego koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Makaron z tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucić na osolony wrzątek i ugotować al dente, wyjąc łyżką cedzakową i do wody wrzucić różyczki brokuła i mrożony groszek. Gotować około 5 minut. Tuńczyka odcisnąć z nadmiaru wody, wymieszać z makaronem i odcedzonymi warzywami. Przełożyć na talerz. Jajko usmażyć na patelni spryskanej olejem i ułożyć na makaronie. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem. Sosem polać makaron z jakiem. Smacznego :)

Porady

465 kcal W: 53,9; T: 6,9; B 48,7;

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jajka Makaron Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować