Makaron z warzywami i tuńczykiem

4.5 (192 ocen)

Lekka i zdrowa propozycja obiadowa :)

Składniki:

  • 250 g makaronu
    1 puszka tuńczyka
    1/2 brokuła
    1 czerwona papryka
    ok 100 g mrożonego szpinaku
    1/2 papryczki chili
    1/2 pora
    sól, pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Szynki

Makaron z warzywami i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. pod koniec gotowania dodać podzielonego na różyczki brokuła i wszystko razem odcedzić.
  • 2. Na rozgrzaną patelnię wrzucić zamarznięty szpinak, dodać drobno pokrojone paprykę, chili i pora. Podsmażyć do rozpadnięcia się szpinaku. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Do makaronu z brokułami dodać podsmażone warzywa i odsączonego tuńczyka. Doprawić solą i pieprzem i polać oliwą. Wymieszać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Tuńczyk Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować