Makaron z jogurtem , frużeliną malinową i migdałami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne danie z makaronem i owocami na słodko

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu świderki
    250 g jogurtu naturalnego
    40 g płatków migdałowych
    listki mięty do dekoracji

    Frużelina malinowa:
    30 dag malin
    ½ szklanki wody
    10 dag rabarbaru
    3 łyżki cukru
    1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania z makaronem

Makaron z jogurtem , frużeliną malinową i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję w osolonej wodzie aż będzie miękki, odcedzam, przelewam wodą, odstawiam na sicie do wystudzenia.
    Rabarbar myję, kroję na kawałki, wsypuję do rondelka mieszam z malinami oraz cukrem, wlewam wodę i gotuję do momentu aż owoce zaczną się rozpadać , mąkę ziemniaczaną rozprowadzam w łyżce wody, wlewam do owoców i zagęszczam, gotuję minutę, odstawiam.
    Makaron przekładam do 3 szklanych pucharków, polewam naturalnym jogurtem i frużeliną, posypuję prażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi, dekoruję świeżą miętą, podaję od razu.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Makaron Maliny Płatki Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować