Makaron z serem

4.99 (146 ocen)

  • 15 min

Jest to jedno z moich ulubionych dań. Mam do niego ogromny sentyment, bo kojarzy mi się z czasami szkolnymi, ze szkolną stołówką. Makaron jest pyszny i bardzo prosty do przygotowania.

  • 15 min

Składniki:

  • makaron świderki 200g,
    cukier 2,5 łyżki,
    twaróg półtłusty 150g,
    masło 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.99 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania z makaronem Ser

Makaron z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z serem 1. Makaron świderki gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu płuczemy go letnią wodą, aby pozostał ciepły.
  • Makaron z serem 2. W tym czasie ser rozdrabniamy za pomocą widelca. Masło rozpuszczamy. Makaron przekładamy do garnka w którym się gotował.
  • Makaron z serem 3. Polewamy go masłem i posypujemy cukrem. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ser i całość mieszamy. Od razu podajemy. Życzę smacznego :)

Porady

Makaron najlepiej smakuje "świeży". Można go odgrzewać, ale nie będzie miał już takiego smaku jak świeży.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować