Makaron z grochu po chińsku

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Kuchnia azjatycka jest jedną z moich ulubionych, ale jestem z tych osób które lubia wiedzieć co znajduje się w środku dania więc wolę je przygotowywać od podstaw w domu.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:

    100 gram makaronu typu chińskiego z grochu ja użyłam firmy Diamond Brand
    1/2 pojedynczej piersi z kurczaka( opcjonalnie)
    1/4 papryki
    szklanka mieszanki marchew- groszek
    1 duży ząbek czosnku
    5 pieczarek
    pół puszki pomidorów krojonych
    mieszanka ziół do potraw chińskich
    2 łyżki sosu sojowego grzybowego
    1 łyżka sosu sojowego ciemnego
    1 garść pestek słonecznika
    opcjonalnie ser feta
    1 łyżeczka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron z grochu po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na około 10 min.

    Na patelni a najlepiej w woku podgrzewamy oliwę z czosnkiem, dodajemy pokrojone pieczarki oraz mieszankę groszku z marchewką i pokrojony filet z kurczaka smażymy aż lekko się zarumienią, następnie dodajemy paprykę chwile smażymy az lekko zmięknie, dodajemy pomidory, zioła oraz sosy sojowe. Smażymy około 5 min. Pod koniec smażenia dodajemy makaron. Zdejmujemy patelnie z gazu przykrywamy ją pokrywka i odstawiamy na 5 min. az wszystko ładnie sie połączy.

    Pestki słonecznika prażymy i posypujemy nim danie...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron chiński Sos sojowy Warzywa Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować