Makaron po chińsku z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybkie i proste danie dla smakoszy azjatyckiej kuchni.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    ząbek czosnku
    sos sojowy
    imbir
    przyprawa do dań chińskich
    pieprz cayenne (chili)
    słodka papryczka w proszku
    olej
    chińska mieszanka warzywna
    makaron ryżowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron po chińsku z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś pokroić w małe, cienkie plasterki lub paski. Kurczaka wymieszać z ząbkiem czosnku, 2 łyżkami sosu sojowego, pół łyżeczki imbiru, łyżeczka przyprawy do dań chińskich, szczypta pieprzu cayenne i słodkiej papryczki.
    Dodać 2 łyżki oleju. Całość zamarynować.
    2. Na głębokiej patelni smażyć mięso. Gotowe odłożyć, a na tym usmażyć mieszankę chińską. Doprawić podobnie jak mięso.
    3. 2 gniazda makaronu ryżowego namoczyć w gorącej wodzie przez ok 4 minuty. Można pociąć nożyczkami lub wcześniej połamać.
    4. Wszystko zmieszać na patelni.

    Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron ryżowy Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować