Makaron z cieciorką i papryką

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Sos przygotowałam z zielonej papryki, ugotowanej cieciorki, cebuli i czosnku z dodatkiem sera sałatkowego. Polecam.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szkl ugotowanej cieciorki
    1 zielona papryka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju kokosowego
    200 g sera sałatkowego - kanapkowego
    1,5 szkl warzywnego bulionu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    kurkuma do smaku
    30 dag makaronu
    woda do gotowania makaronu
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Makaron z cieciorką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wkładamy pokrojone warzywa. Smażymy przez około 5 minut, wlewamy bulion i gotujemy pod przykryciem kolejne 10 minut.
    Dodajemy ser sałatkowy i przyprawy, gotujemy do momentu aż ser się rozpuści. Dokładamy cieciorkę i mieszamy.
    Makaron i sos przekładamy na talerze, posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Papryka Sery Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować