Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Sos przygotowałam z zielonej papryki, ugotowanej cieciorki, cebuli i czosnku z dodatkiem sera sałatkowego. Polecam.
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
1,5 szkl ugotowanej cieciorki
1 zielona papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju kokosowego
200 g sera sałatkowego - kanapkowego
1,5 szkl warzywnego bulionu
sól do smaku
pieprz do smaku
kurkuma do smaku
30 dag makaronu
woda do gotowania makaronu
sól
olej
Makaron z cieciorką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wkładamy pokrojone warzywa. Smażymy przez około 5 minut, wlewamy bulion i gotujemy pod przykryciem kolejne 10 minut.
Dodajemy ser sałatkowy i przyprawy, gotujemy do momentu aż ser się rozpuści. Dokładamy cieciorkę i mieszamy.
Makaron i sos przekładamy na talerze, posypujemy natką pietruszki.
Komentarze