Makaron z duszonymi warzywami i cieciorką

5 (199 ocen)

  • 30 min

Szybkie danie jednogarnkowe i bezmięsne. Dodatek cieciorki sprawia, że jest pożywne i wegetariańskie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu kokardki
    1 puszka cieciorki gotowanej na parze
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    1 cebula
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    1 łyżka oleju


Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z duszonymi warzywami i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz pora kroimy w cienkie paski. Do garnka wlewamy olej, dodajemy warzywa i podsmażamy przez chwilę. Podlewamy odrobiną wody. Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut. Cieciorkę płuczemy, dodajemy do garnka razem z ugotowanym makaronem i poszatkowaną natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Warzywa Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować