Makaron w sosie serowym

4.5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ostatnio coś mnie ogromnie wzięło na ser pleśniowy. Idąc za ciosem zachciewajek, postanowiłem zrobić makaron, uznając że to będzie cudowne połączenie. I tak też się okazało. Nie sposób opisać euforii kubków smakowych, to po prostu trzeba spróbować.
Arek Gie

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu gnocchi
    1 łyżka masła
    300 g pieczarek
    3 ząbki czosnku
    100 g niebieskiego sera lazur
    100 ml śmietanki 12 %
    200 g filetów z kurczaka
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron w sosie serowym 1. Makaron gotujemy wg przepisu znajdującego się na opakowaniu.
    Na rozgrzane masło wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę smażymy, dodajemy pokrojone w kostkę filety z kurczaka i rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy 10 minut.


    Następnie dodajemy pokruszony ser i śmietankę, mieszamy dopóki cały się nie rozpuści. Wrzucamy makaron, dokładnie łączymy ze wszystkimi składnikami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Lazur Filet z kurczaka Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować