Został wam ze świąt zawekowany bigos świąteczny i wigilijny ? Nic straconego można z niego przygotować w zaledwie dziesięć minut łazanki, nic się nie zmarnuje a szybki obiad gotowy
3 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
300 g makaronu łazanki,
500 ml bigosu wigilijnego,
500 ml bigosu mięsnego,
2 łyżki oleju
Makaron łazanki z bigosami świątecznymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlać półtora litra wody i posolić ją, zagotować. Gdy woda się zagotuje wsypać makaron łazanki jak się zagotuje zmniejszyć ogień i na wolnym gotować do jego miękkości, w trakcie gotowania się makaronu dodać dwie łyżki oleju wtedy makaron się nie skleja. Ugotowany miękki makaron przelać na durszlak i przelać go zimną wodą aby się zahartował
2.W czasie gdy makaron ocieka z nadmiaru wody, do wysokiej patelni przełożyć po pół słoika bigosów i go nagrzać następnie dodać ocieknięty z wody makaron łazanki i przez chwilę wszystko razem podsmażyć na średnim ogniu cały czas mieszając
3.Przygotowany makaron łazanki z bigosami jest bardzo smaczny i syty a przede wszystkim bardzo szybki w przygotowaniu. Nic się nie marnuje bo w naszych brzuchach ląduje buźki zadowolone bo najedzone i jak to mówią z niczego można zrobić coś smacznego i niedrogiego. Tak więc życzę smacznego i przede wszystkim Szczęśliwego i zdrowego Nowego Roku
Komentarze