Makaron łazanki z bigosami świątecznymi

3 (1 ocen)

  • 3 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Został wam ze świąt zawekowany bigos świąteczny i wigilijny ? Nic straconego można z niego przygotować w zaledwie dziesięć minut łazanki, nic się nie zmarnuje a szybki obiad gotowy

  • 3 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu łazanki,
    500 ml bigosu wigilijnego,
    500 ml bigosu mięsnego,
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Łazanki

Makaron łazanki z bigosami świątecznymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łazanki 1. Do garnka wlać półtora litra wody i posolić ją, zagotować. Gdy woda się zagotuje wsypać makaron łazanki jak się zagotuje zmniejszyć ogień i na wolnym gotować do jego miękkości, w trakcie gotowania się makaronu dodać dwie łyżki oleju wtedy makaron się nie skleja. Ugotowany miękki makaron przelać na durszlak i przelać go zimną wodą aby się zahartował
  • łazanki 2. W czasie gdy makaron ocieka z nadmiaru wody, do wysokiej patelni przełożyć po pół słoika bigosów i go nagrzać następnie dodać ocieknięty z wody makaron łazanki i przez chwilę wszystko razem podsmażyć na średnim ogniu cały czas mieszając
  • łazanki 3. Przygotowany makaron łazanki z bigosami jest bardzo smaczny i syty a przede wszystkim bardzo szybki w przygotowaniu. Nic się nie marnuje bo w naszych brzuchach ląduje buźki zadowolone bo najedzone i jak to mówią z niczego można zrobić coś smacznego i niedrogiego. Tak więc życzę smacznego i przede wszystkim Szczęśliwego i zdrowego Nowego Roku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować