Hert
Łosoś to szlachetna i jakże smaczna ryba, z której można przygotować pyszny obiad w 20 minut. Tak, tylko tyle czasu potrzeba, aby na talerzu znalazło się wspaniałe danie! Delikatny łosoś nie wymaga wielkiego kunsztu od kucharza, ani wyszukanych dodatków, bowiem sam w sobie, wprost z patelni jest wyjątkowo pyszny. Jednak cudownie aksamitny, maślany sos cytrynowy wynosi go w zupełnie nowy wymiar pyszności. Prosty sos, a taki pyszny! Chrupiące szparagi nadają daniu niezwykłej lekkości i świeżości. Wiosenne kompozycja wyjątkowych smaków, którymi można delektować się bez końca.
0 (0 ocen)
Porady
- łosoś bałtycki czy atlantycki jest gatunkiem zagrożonym. Warto więc wybrać łososia pacyficznego, którego populacja nie jest zagrożona wyginięciem i posiada certyfikat MSC - łososia można podać z pieczonymi, bądź młodymi ziemniakami, choć i ryż również świetnie się tu sprawdzi
Komentarze