Łosoś pieczony w maślanym sosie

4.5 (187 ocen)

Filet łososia pieczony w maślanym sosie z nutką czosnku i sokiem z cytryny.

Składniki:

  • 1 filet z łososia
    3 łyżki masła
    2 łyżki soku z cytryny
    1 ząbek czosnku
    szczypta kurkumy
    ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy

Łosoś pieczony w maślanym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś  pieczony w maślanym sosie 1. W misce łączymy ze sobą miękkie masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, kurkumę i sok z cytryny. Tak przygotowaną masą smarujemy łososia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w żaroodpornym naczyniu pod przykryciem około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Łosoś Pieprz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować