Łosoś pieczony ze śmietaną

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Jeśli chodzi o przepis - niby nic nadzwyczajnego. A jednak jest pyszny.

  • 30 min

Składniki:

  • Filet z łososia ze skórą
    Śmietana 18%
    sól
    tymianek
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś pieczony ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia żaroodpornego na cienką warstwę oleju kładziemy łososia skórą do dołu. Oprószamy z wierzchu solą i tymiankiem, a następnie rozsmarowujemy na rybie równomiernie kilka łyżek śmietany. Lekko solimy śmietanę z wierzchu.
  • 2. Wkładamy naczynie (przykryte) do rozgrzanego piekarnika i pieczemy rybę w temperaturze 200 stopni ok. 25 minut (z funkcją termoobiegu).

Porady

Skóry z łososia oczywiście nie jemy :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować