Łosoś pieczony ze szparagami

4.67 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Świeży łosoś i szparagi to klasyczne zestawienie, które zawsze dobrze smakuje.  Z młodymi ziemniakami smakuje wybornie!

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g łososia świeżego(bez skóry)
    pół pęczka szparagów
    sok i skórka starta z połowy cytryny
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Łosoś z piekarnika

Łosoś pieczony ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyj, obetnij zdrewniałe końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Ułóż na folii aluminiowej. Łososia (pozbawionego skóry) rozłóż na szparagach. Przypraw solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny i posyp posiekanym koperkiem. Cytrynę sparz i dobrze wyszoruj. Skórkę pokrój w drobne, cienkie paseczki i poukładaj na rybie. Na wierzchu rozłóż kawałki masła, pokrojone w kostkę.
  • 2. Całość owiń folią i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piecz ok.20-25 minut. Podawaj z młodymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować