Tosty z rukolą w roli glównej

  • wyświetlono: 617 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Pyszne, kolorowe śniadanie dodające energii.

kala
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

chleb tostowy (najlepiej pełnoziarnisty)
masło do smarowania
ser żółty w plasterkach
rukola
pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania przepisu:

Tosty z rukolą w roli glównej

  • Tosty z rukolą w roli głównej1. Kromki chleba tostowego smarujemy cienką warstwą masła. Przygotowujemy opiekacz do kanapek.
    Posmarowane kromki układamy w nagrzanym opiekaczu posmarowaną stroną.
    Ser układamy na posmarowane ułożone w opiekaczu kromki i przykrywamy go również posmarowanymi kromkami. Opiekamy nasze tosty przez około 2/3 minuty.
    Opieczone tosty podajemy z rukolą, pomidorkami koktajlowymi bądź ketchupem.

Porady

Tosty smakują równie pysznie, gdy dodamy szynkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rukolaśniadanietosty

Komentarze

Podobne przepisy

Wrapy ziołowe z rukolą

Dodane przez: paulina57

Wrapy ziołowe z rukolą

Pomysł na niecko inne śniadanie...

Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem

Dodane przez: Mienta

Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem

Bogato nadziane naturalnym, kremowym...

Omlet z bobem i rukolą

Dodane przez: Ola1984

Omlet z bobem i rukolą

Propozycja na pożywne i pyszne...

Tosty francuskie

Dodane przez: Anna Bielicka

TOSTY FRANCUSKIE Z DOMOWYM DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

Powrót do smaków z dzieciństwa....

Tosty francuskie z chałki

Dodane przez: a_sad07

Tosty francuskie z chałki z borówkami

Pomysł na śniadanie w stylu zero...

Pasta jajeczno-krabowa i tosty z pastą jajeczno-krabową

Dodane przez: ewaeu

Pasta jajeczno-krabowa i tosty z pastą jajeczno-krabową

Pasta i tosty to oczywiście pyszne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE