Filet z ryby na szpinakowej pierzynce

0 (0 ocen)

  • 60 min

W takiej wersji szpinak smakuje wszystkim :)

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g mrożonego szpinaku
    125 g sera feta
    2-3 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 łyżka oliwy
    500 g fileta z ryby
    pół łyżeczki przyprawy do ryb
    200 ml śmietanki 18%
    1 sos koperkowy (1 op. sosu w proszku)
    100 g startego żółtego sera
    2 łyżeczki masła
    koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Zapiekanki

Filet z ryby na szpinakowej pierzynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać szpinak, posiekany czosnek, chwilę podsmażyć, następnie dodać fetę, jajko i całość podsmażyć jeszcze ok. 2-3 min.
    Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu.
    Rybę pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do ryb.
    Zawartość opakowania sosu rozprowadzić w śmietance.
    Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i kolejno układać warstwami: najpierw ryż, potem szpinak, rybę, na koniec zalać sosem i posypać serem.
    Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C przez ok. 30 minut.
    Udekorować koperkiem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ryby Ryż Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować